Stáb

Az ökológiai kihívások korunk legnagyobb problémái, amelyek minden földlakót személyesen és kivétel nélkül érintenek. A természet, az ökoszisztémák egyensúlya azonban olyan bonyolult rendszer, amelyet nehéz tudományos háttértudás nélkül felelősen átlátni, ezért nélkülözhetetlennek tartjuk, hogy a társadalommal folytatott ezirányú kommunikációt a kutatók rálátása és tudása alapozza meg. Az Ökológiai Kutatóközpont tudósai nem az elefántcsonttorony lakói! Kommunikációs csapatunk azon dolgozik, hogy a négy intézetünkben tevékenykedő biológusok kutatásai és eredményei eljussanak a társadalomhoz.

Tudásalapú, ugyanakkor közérthető kommunikációt építünk a civil szféra felé, mert meggyőződésünk, hogy a tudomány a tág értelemben vett kultúra szerves része.

Igyekszünk témát kínálni a médiának, vagy témájához megtalálni a legmegfelelőbb szakértőt. Az iskoláknak kutatói foglalkozásokat szervezünk annak érdekében, hogy ökológiailag tudatos, a természetre érzékeny új
generációt neveljen fel a társadalmunk.

Szeretnénk a tudomány művelőit a kulturális élet részévé tenni, ennek érdekében kávéházi eseményeket, művészekkel, irodalmárokkal közös esteket szervezünk, amely a szellemi élet két felét – és egyben az egyén jobb és bal agyféltekéjét – inspirálóan fűzi össze.

Keressen bizalommal!Draskóczy Eszter
kommunikációs vezető
Tel.: 06/20 518 2707
Email: draskoczy.eszter [at] ecolres.hu

dr. Mázsa Katalin
tudományos menedzser
E-mail: mazsa.katalin [at] ecolres.hu

Magyar Anikó
kommunikációs munkatárs
E-mail: magyar.aniko [at] ecolres.hu