Bajusz Tamás

ügyvezető igazgató, szakközgazdász, telephelyvezető
bajusz.tamas [at] ecolres.hu
+36 28 360-122, 360-147 / 140
Tevékenységi kör rövid leírása: 

Mint a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert telephelyvezetőjének igen kiterjedt feladataim vannak. Úgy foglalhatnám össze a legtömörebben, hogy biztosítanom kell, hogy a Botanikus Kertben dolgozó munkatársaim el tudják látni tudományos feladataikat. Tehát a Kertben fellelhető összes ingóságnak és ingatlannak az alapfeladatok ellátásához alkalmas állapotban kell folyamatosan lenniük. A műszaki állagmegóváson felül, a vagyongazdálkodás is hozzám tartozik. A ÖBI feladataimon kívül ÖK szinten is koordinálom az infrastrukturális pályázatokat, felújításokat. Szerény létszámú munkatársaimmal közösen fáradozunk a fentiek lehető legteljesebb megvalósításán.
Mindezeken kívül környezeti közgazdászként részt veszek az ökoszisztéma szolgáltatások értékelésében az erdélyi Nyárád és Kis-Küküllő mentén. Telephelyvezetőként itt is biztosítanom kell, hogy a Botanikus Kertben dolgozó munkatársaim el tudják látni tudományos feladataikat (állagmegóvás, vagyongazdálkodás).
Az a megtiszteltetés ért az év elején, hogy az MTA ÖK Közalkalmazotti Tanácsa az elnökének választott. Minden erőmmel igyekszem megfelelni az újabb megtisztelő feladatnak.

Bajusz Tamás